HOE HET ALLEMAAL BEGON

Dirk Heirman leerde Geert kennen in de lessen Automechanica in 1991. Dit
gebeurde louter toevallig doordat Dirk op een andere dag naar de les kwam dan
gewoonlijk. Doordat Dirk reeds in het tractorpulling gebeuren ingewijd was door zijn nonkel Andre van de Vijver, die in zijn tijd reeds goed meedraaide met zijn dieselvrije klassetractor “De Viking”. Ook werkte Dirk bij een ware tractorpullingfan Alfons Baeyens die met zijn “Heavy Boy” furore maakte. Dus Dirk was vrij snel gebeten door het tractopullingvirus. Ook Geert sloot zich aan bij het fervente groepje pullers, zodat “De Viking” snel eigendom werd van Dirk. Samen met Andy Stoop en Geert begon Dirk zijn machine te verbouwen en van meer vermogen te voorzien. Omdat Dirk vond dat het vermogen van de diesel niet meer voldoende was om mee te draaien aan de top van het klassement, voorzag hij een nieuwe machine van een V12 Continental motor. Helaas bleek de concurrentie ook met de benzinemotor onklopbaar. Daarom werd er besloten om terug te beginnen met een goede dieselmotor. Hiervoor werd gekozen voor een DAF-motor, die voor enkele goede resultaten zorgde.


De strijd werd heviger en de techniek stond ook niet stil. Dus daarom

besloten Dirk, Geert en Kenny te starten met het organiseren van een
tractorpullingwedstrijd in Zele. Alles werd in het werk gesteld om ons eerste

evenement te doen slagen. Op 20 augustus 1994 was onze eerste wedstrijd in Zele een feit. Dit was meteen een schot in de roos. Met de hulp van familie en vrienden werd er geknokt om dit evenement te doen slagen, wat ons aardig gelukt is. Na enkele jaren konden we een topmachine van Barend Huybrechts aankopen. De “Rocky” was een machine die meedraaide aan de top en te koop aangeboden werd. Dirk liet deze kans niet liggen en zo kwam de machine naar Zele, waar hij tot “Black Danger” gedoopt werd. Door deze aankoop gemotiveerd, besloten we om zeker nog enkele jaren door te gaan met ons evenement. We stelden alles in het werk om van iedere editie een succes te maken. Er werd promotie gemaakt op alle uitvalswegen, via radio en zelfs televisie. En natuurlijk zeker, niet te vergeten, de vele fuiven en evenementen die we afgeschuimd hebben, de vele pinten en vrouwen die de revue gepasseerd zijn, de duizenden strooifolders die uitgedeeld zijn. Dit bracht ons tot waar we nu staan. 


TRACTORPULLING ZELE

Ook dit jaar maken we er weer een verassend spektakel van met allerlei speciale attracties en enkele superleuke verrassingen.


Wij verwachten U allemaal !!

MITAS BLACK SENSATION

Een van Europa’s top 10 truckpullers.

VOLVO FH16 520PK
HUIDIG VERMOGEN: NOOIT GENOEG!
  EUROPEES INDOORKAMPIOEN 2014 -2017-2019
  BELGISCH KAMPIOEN 2011-2012-2013 – 2014 – 2015

Truck 2018

KOOP NU JE E-TICKET VOOR TRACTORPULLING ZELE

HET PULLING TEAM

There is no I in team

dirkheirman
DIRK HEIRMAN
piloot
jonathan
JONATHAN VAN CLAPDURP
teamlid
andystoop
ANDY STOOP
piloot / onderhoud
koen
KOEN DE MAESSCHALCK
lasser - onderhoud
dorien
DORIEN DE CRAECKER
pr.
anja
ANJA BONNAERENS
teamlid

WEDSTRIJDKALENDER

Voor alle fans en supporters.

truck 1 tractor pulling

truck 1 tractor pulling

truck 1 tractor pulling

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in en blijf op de hoogte
van het laatste nieuws